Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 12:44

-A +A

Facebook: Στοχοποιήσαμε τον Σόρος επειδή μας επέκρινε

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 12:44
Facebook: Στοχοποιήσαμε τον Σόρος επειδή μας επέκρινε
-A +A

Στην παραδοχή ότι ανώτατο στέλεχός του προσέλαβε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να επιτεθεί στον Τζορτζ Σόρος προχώρησε το Facebook.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Marketwatch, o Έλιοτ Σκρέιγκ, απερχόμενος επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας και Πολιτικής του Facebook, ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσληψη της εταιρείας Definers Public Affairs, με υπόμνημα που έφερε στη δημοσιότητα η TechCrunch. Το έγγραφο αυτό δημοσιεύθηκε στη συνέχεια ως blog post από το Facebook, την παραμονή της ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Τόσο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ όσο και η Σέριλ Σάντμπεργκ (Chief Operating Officer του Facebook), μιλώντας στον Τύπο τις περασμένες μέρες, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με αυτήν την συνεργασία.

«Τους αναθέσαμε να ασχοληθούν με την υπόθεση Σόρος; Ναι» αναφέρει το memo.

Στο υπόμνημά του, ο Σκρέιγκ εξηγεί ότι η εταιρεία δημοσίων σχέσεων ασχολήθηκε με τον Σόρος σε δύο περιπτώσεις.

Μετά τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου τον περασμένο Ιανουάριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου ο Σόρος χαρακτήρισε το Facebook «απειλή για την κοινωνία», η πλατφόρμα ζήτησε από την εταιρεία Definers να ανακαλύψει και να δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα έδειχναν ότι υπήρχε οικονομικό κίνητρο πίσω από αυτήν την τοποθέτηση.

Αργότερα, όταν ένας νέος οργανισμός ονόματι Freedom From Facebook έκανε την εμφάνισή του, επικρίνοντας τις πολιτικές απορρήτου του τεχνολογικού γίγαντα, η Definers «έμαθε ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτούσε αρκετά από τα μέλη του και μοίρασε έγγραφα στον Τύπο στα οποία αναφερόταν ότι δεν επρόκειτο απλά για ένα αυθόρμητο κίνημα λαϊκής βάσης», αναφέρει ο Σκρέιγκ στο memo του.

Στο υπόμνημα, το απερχόμενο στέλεχος του Facebook δεν απολογείται για την απόφασή του να προσλάβει την εταιρεία. Αντίθετα αναφέρει ότι δεν βρίσκει τίποτα κακό στην ιδέα να προσλαμβάνονται σύμβουλοι προκειμένου να βοηθήσουν μια εταιρεία να διερευνήσει επαρκώς τα κίνητρα των επικριτών της.

«Μπορεί το έργο της συγκεκριμένης εταιρείας να αφορούσε σε κάποιο βαθμό τη συγκέντρωση αρνητικών πληροφοριών για έναν αντίπαλο του Facebook, όμως πιστεύω ότι θα ήταν ανεύθυνο και αντιεπαγγελματικό από μέρους μας να μην επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε το background και τις συγκρούσεις συμφερόντων πίσω απο τις ενέργειες των επικριτών μας», αναφέρει ο Σκρέιγκ.

Απαντώντας στα σχόλια που αναφέρουν ότι οι ενέργειες του Facebook υποκινήθηκαν από αντισημιτικά συναισθήματα, ο Σκρέιγκ αναφέρει ότι «δεν ήταν ποτέ πρόθεση κανενός να χρησιμοποιήσει ένα αντισημιτικό αφήγημα εις βάρος του κ. Σόρος ή οποιουδήποτε άλλου. Η ιουδαϊκή πίστη είναι σημαντικό κομμάτι της δικής μου ταυτότητας και η εταιρεία μας είναι σταθερά αντίθετη στο μίσος. Η ιδέα ότι μία ενέργειά μου μπορεί να παρερμηνευτεί ως αντισημιτική με γεμίζει φρίκη και με θίγει προσωπικά», συμπληρώνει το στέλεχος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα