Okta: Εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Auth0 για 6,5 δισ. δολάρια

Okta: Εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Auth0 για 6,5 δισ. δολάρια

Η Okta, εταιρεία της οποίας το λογισμικό cloud επιτρέπει στους υπαλλήλους γραφείου να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές τους μέσω μιας ασφαλούς διαδικτυακής υπηρεσίας, ανακοίνωσε οτι θα εξαγοράσει έναντι 6,5 δισ. δολάριων την Auth0, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη συμφωνία μεταξύ εταιριών λογισμικού μέχρι τώρα στο 2021.

Η Okta αναμένει να αξιοποιήσει τα προϊόντα της Auth0 για να επιταχύνει την ανάπτυξη της στην αγορά identity management αξίας 55 δισ. δολαρίων, καθώς η πανδημία ώθησε τις εταιρείες να στραφούν σε εργασία εξ αποστάσεως και να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους διαδικτυακά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Okta έχει δει τα έσοδά της να αυξάνονται από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2017. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 40% στα 234,7 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

«Το τμήμα των πελατών αυξάνεται γρηγορότερα από το εργατικό δυναμικό», δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Okta, Todd McKinnon.

«Έχουμε 10.000 πελάτες και υπάρχουν εκατομμύρια πελάτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες και των δύο εταιρειών», πρόσθεσε.

Η Auth0, που στον τελευταίο γύρο συγκέντρωσης ιδιωτικών κεφαλαίων τον Ιούλιο απέσπασε περίπου 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια με τη Salesforce Ventures να υπερδιπλασιάζει την τοποθέτηση της μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα εντός της Okta και οι δύο πλατφόρμες θα ενσωματωθούν σταδιακά.

Η Salesforce υπήρξε ο μεγαλύτερος αγοραστής λογισμικού τα τελευταία χρόνια, συμφωνώντας τον Δεκέμβριο να αγοράσει το Slack για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Πριν από αυτό, η Salesforce αγόρασε το Tableau για 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και το MuleSoft για 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021.