Νέο «χτύπημα» στην Intralot με καινούρια ιστορικά χαμηλά

Νέο «χτύπημα» στην Intralot με καινούρια ιστορικά χαμηλά

Νέο ισχυρότατο άδειασμα λαμβάνει χώρα στη σημερινή συνεδρίαση στη μετοχή της Intralot, η οποία πιέζεται όλο το τελευταίο διάστημα, συμπαρασύροντας και τις άλλες δύο μετοχές του ομίλου Intracom Holdigns σε πολύ μεγάλες απώλειες.

Η μετοχή της Intralot σήμερα να υποχωρεί άνω του 17% αρχικά, ενώ πλέον χάνει 11,43% έχοντας κατέλθει στα 0,2480 ευρώ που ασφαλώς είναι νέα ιστορικά χαμηλά για τον άλλοτε κραταιό όμιλο, που ήταν και μέλος του FTSE 25. Παράλληλα, ο όγκος ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια!

Ο τίτλος εξαϋλώθηκε και χθες σε ποσοστό 19,77% με όγκο που ξεπέρασε το 1 εκατ. τεμάχια, με φόντο τις δυσμενείς εξελίξεις στη Βουλγαρία με την αλλαγή του νόμου και την απώλεια κάποιων συμβολαίων που είχε η εταιρεία, ενώ φαίνεται πως υπάρχει και εμπλοκή με το νόμο του συνεταίρου της επιχείρησης στη γειτονική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Intralot, ψηφίστηκε στη Βουλγαρία τροποποίηση του Νόμου περί Παιγνίων, με την οποία η διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών τύπου λοταρίας, με εξαίρεση τα παιχνίδια τύπου ΚΙΝΟ, ανατίθεται μονοπωλιακά στην κρατική λοταρία. Κατά συνέπεια τρεις από τις έξι τρέχουσες άδειες της κατά 49% θυγατρικής εταιρίας Eurobet Ltd παύουν να ισχύουν από τις 21.02.2020.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία, η εκτίμησή της είναι πως η επιβολή μονοπωλίου στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών δια νόμου αντίκειται στις περί μονοπωλίων διατάξεις του Συντάγματος της Βουλγαρίας. Έτσι, θα προβεί άμεσα στο σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών για δραστηριοποίηση μέσω νέων αδειών και ανασχηματισμό της εταιρικής της παρουσίας στη Βουλγαρία, εντός των προβλέψεων του νέου νομικού πλαισίου στους κλάδους ΚΙΝΟ, επίγειου και online Στοιχήματος.

Παράλληλα, εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη είναι το γεγονός ότι – όπως η Intralot ενημέρωσε στην ίδια ανακοίνωση – της κοινοποιήθηκαν πράξεις αναδρομικής επιβολής εισφορών παιγνίων από την Βουλγαρική Επιτροπή Παιγνίων στην Eurobet Ltd. ύψους BGN 74,4 εκατ., καθώς και στην κατά 49% συγγενή εταιρία Eurofootball Ltd BGN 328,9 εκατ.

Η Intralot χαρακτηρίζει «αβάσιμες και αναιτιολόγητες» τις παραπάνω απαιτήσεις και θα προσφύγει στα τοπικά Διοικητικά Δικαστήρια, «δεδομένου ότι η καταβολή όλων των εισφορών παιγνίων των ως άνω εταιριών πραγματοποιούνταν πάντοτε σύμφωνα με βάση τις προβλέψεις του Νόμου περί Παιγνίων και τους εγκεκριμένους από το Βουλγαρικό Υπ. Οικονομικών κανονισμούς».

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις, όλες τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Intralot πιέζεται. Την Παρασκευή η μετοχή υποχώρησε κατά 3,59%, ενώ στις οκτώ τελευταίες συνεδριάσεις, έχει μόλις ένα θετικό κλείσιμο. Αρνητικό σερί έχει και η μητρική Intracom Holdings που έχει συμπληρώσει οκτώ διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ και σήμερα υποχωρεί σε ποσοστό 2,92% στα 0,6310 ευρώ, με όγκο 98.703 τεμάχια.

Ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου, η Intrakat αρχικά υποχωρούσε σήμερα αλλά κάνει προσπάθεια θετικού γυρίσματος, όμως χθες υποχώρησε και αυτή κατά 17,27%, την Παρασκευή έκλεισε στο -1,49% και την Πέμπτη -2,33%.