Mytilineos: Αυξάνει στα 400 MW το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία - Εξαγόρασε και νέο πάρκο

Mytilineos: Αυξάνει στα 400 MW το χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία - Εξαγόρασε και νέο πάρκο

Ενα ακόμη φωτοβολταικό στην Αυστραλία εξαγόρασε από την Esco Pacific η Mytilineos, αυξάνοντας περαιτέρω την ισχύ του χαρτοφυλακίου της στην συγκεκριμένη αγορά. 

H εξαγορά αφορά την εξαγορά του πάρκου Moura Solar Farm, ισχύος 100 MW το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Banana Shire στο Κουίνσλαντ.

Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό συνεργασία, με την ελληνική εταιρεία να ανακοινώνει προ ημερών την εξαγορά ενός ακόμη φωτοβολταικού από την Esco Pacific, του πάρκου Wyalong, ισχύος 75 MW, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία.

Τόσο στην πρώτη, όσο και στην δεύτερη περίπτωση, η Mytilineos εξασφάλισε μια υψηλής ποιότητας μακροπρόθεσμη σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (ΡΡΑ). Mετά και την τελευταία εξαγορά το χαρτοφυλάκιο της Mytilineos στην Αυστραλία ανεβαίνει στα 400 MW και ενώ είχε προηγηθεί το 2019 η εξαγορά έξι έργων στη Νέα Νότια Ουαλία και στο Κουίνσλαντ, τρία εκ των οποίων (συνολικής ισχύος 120 MW) βρίσκονται υπό κατασκευή.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με έναν επαγγελματία προγραμματιστή όπως η Esco Pacific στην Αυστραλία. Η απόκτηση του Moura Solar Farm εκτός από την πρόσφατα εξαγορά του πάρκου Wyalong Solar Farm εδραιώνει τη θέση μας στην αγορά της Αυστραλίας», ανέφερε ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 150 θέσεις εργασίας στην περιοχή στην περιοχή Queensland, ενώ το φωτοβολταικό θα παράγει ενέργεια, ικανή να τροφοδοτήσει περίπου 40.000 σπίτια στο Κουίνσλαντ.

Την ικανοποίησή του για την συνεργασία της Esco Pacific με την Mytilineos εξέφρασε από την πλευρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης Steven Rademaker. Το Moura Solar Farm είναι ένα από τα 6 projects τα οποία έχει αναπτύξει η Esco Pacific, ανεβάζοντας το συνολικό της χαρτοφυλάκιο έργων σε λειτουργία και όσων έχουν δρομολογηθεί στα 681 MWp.