7ος χρόνος, ημέρα 2156η
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Μήνυμα «ανακωχής» από Greenhill: «Η παλιά φρουρά μαζί με το νέο αίμα μπορούν να ανασυγκροτήσουν τον όμιλο»

Μήνυμα «ανακωχής» από Greenhill: «Η παλιά φρουρά μαζί με το νέο αίμα μπορούν να ανασυγκροτήσουν τον όμιλο»

Μήνυμα «ανακωχής» από Greenhill: Η παλιά φρουρά μαζί με το νέο αίμα μπορούν να ανασυγκροτήσουν τον όμιλο

Επίθεση φιλίας και συνεργασίας με τη Reggeborgh και τη διοίκηση της Ελλάκτωρ «εξαπολύει» η εταιρεία Greenhill των εφοπλιστών Δ. Μπάκου – Ι. Καϋμενάκη λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ. ευρώ και ενώ την Παρασκευή έληξε το τελεσίγραφο προς τους Ολλανδούς για αλλαγή διοίκησης.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «ήρθε η ώρα της ευθύνης» η Greenhill Investments Limited απευθύνει, όπως αναφέρει «μήνυμα συνοχής και ανάπτυξης προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», τονίζει ότι ο όμιλος Ελλάκτωρ έχει ανάγκη από πλήρη ανασυγκρότηση με άξονα την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τομέα αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για άλλες δραστηριότητες, επισημαίνει ότι πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να διδαχτούν από το παρελθόν και να συνεργαστούν και σημειώνει πως «η παλιά φρουρά μαζί με το νέο αίμα μπορούν να ανασυγκροτήσουν τον όμιλο»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Greenhill Investments Limited

Ήρθε η ώρα ευθύνης

«Με αφορμή την επόμενη γενική συνέλευση μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η βασική μέτοχος της εταιρείας Greenhill Investments Limited, απευθύνει μήνυμα συνοχής και ανάπτυξης προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι μέτοχοι, εργαζόμενοι, συνεργάτες, όσοι ανήκουν στην οικογένεια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αντιμετωπίζουμε μια μοναδική πρόκληση.

Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ μετά τις γνωστές περιπέτειες έχει ανάγκη από πλήρη Ανασυγκρότηση, βασισμένη στις θεμελιώδεις δράσεις που τον δημιούργησαν και τον ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή του κατασκευαστικού και όχι μόνον, κλάδου της χώρας.

Κεντρικός άξονας ενός νέου προγράμματος ανασυγκρότησης πρέπει να είναι η αναβάθμιση του κατασκευαστικού τομέα. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας δημιούργησε τις υπόλοιπες δράσεις όπως οι παραχωρήσεις, τα έργα που αφορούν το περιβάλλον, την ενέργεια, τα ακίνητα. Όλες αυτές οι δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αυτοδύναμα, ενδεχομένως ούτε καν να επιβιώσουν χωρίς την συνεχή τροφοδότησή τους προκειμένου να μην καταλήξουν επιμέρους στοιχεία του ενεργητικού ενός μεγάλου ομίλου. Σήμερα πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στα σημαντικά, να επικεντρωθούμε στην βασική δραστηριότητα του Ομίλου.

Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα διδάγματα του παρελθόντος. Στη δεκαετία 1995-2005 η ανάπτυξη της κατασκευαστικής δραστηριότητας έδωσε στον Όμιλο την δυνατότητα να μεγαλώσει, να αποκτήσει τεχνογνωσία και τεχνικό δυναμικό με σημαντική κατασκευαστική εμπειρία. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν οι νέες τότε παράλληλες δραστηριότητες σε άλλους τομείς. Έγιναν όμως και μεγάλα λάθη. Σήμερα ξεδιπλώνεται μπροστά μας νέα, πολλά υποσχόμενη, περίοδος ευκαιριών και προκλήσεων. Διαμορφώνεται μια νέα δεκαετία ανάπτυξης που μπορεί να οδηγήσει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να ενισχύσει τις υπάρχουσες.

Ωστόσο οι εξελίξεις δεν θα είναι ούτε εύκολες, ούτε ευθύγραμμες. Πρέπει να ξεπεραστούν με επιτυχία πολλά εμπόδια, μερικά είναι παλιά, άλλα νεόφερτα. Η ευθύνη και το καθήκον που έχουμε ως μέτοχοι είναι να μαθαίνουμε από τις επιτυχίες του παρελθόντος αλλά και να διορθώνουμε τα λάθη του. Η παλαιά φρουρά του Ομίλου μαζί με το νέο αίμα και την ανεκτίμητη παρουσία ισχυρών μετόχων, μπορεί να ανασυγκροτήσει σε στέρεες βάσεις τον Όμιλο στην αγορά της χώρας αλλά και των γειτονικών χωρών προς όφελος όλων.

Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε. Όλοι! Φυσικά είναι η ώρα που οι μέτοχοι θα προσανατολιστούν στη επαναδημιουργία αξίας που χάθηκε. Από την ανάπτυξη θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του μεγάλου Ομίλου. Θα κερδίσει η ελληνική οικονομία από την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που μετανάστευσε αλλά θα έχει ευκαιρίες να επιστρέψει. Θα κερδίσει η ανάπτυξη της χώρας από την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας που χάθηκε. Θα ωφεληθεί η ελληνική κοινωνία από την ευημερία που δημιουργούμε. Θα κερδίσουμε όλοι εμείς!

Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη για την εταιρεία, τους εργαζόμενους, τους μετόχους. Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια όλων και θα είναι επιτυχημένη εφόσον γίνει με απόλυτη συνεργασία στην δράση και σε στόχους.