Microsoft: Τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια

Microsoft: Τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια

Με ρεκόρ ολοκλήρωσε το έτος χρήσης η Microsoft με τα κέρδη του τεχνολογικού κολοσσού να ξεπερνούν τα 60 δισ. δολ. και τις πωλήσεις τα 165 δισ. δολ. όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Microsoft ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,17 δολ. ανά μετοχή αντί 1,92 δολ. ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.  Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες ήδη από την αρχή του έτους, καθώς η προσφορά υπηρεσιών cloud computing και λογισμικού συνάντησε την αυξημένη ζήτηση που διαμόρφωσε η τηλεργασία εξαιτίας του κορονοϊού. 

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 46,15 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 21% και ξεπερνώντας τα 44,24 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Για το σύνολο της χρήσης, η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 61,27 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 168,09 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας με άνεση τα ρεκόρ της προηγούμενης χρήσης.

Το τμήμα Personal Computing της Microsoft, στο οποίο εντάσσονται Windows, καθώς και συσκευές, παιχνίδια και διαφημίσεις, απέφερε 14,09 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, νούμερα μεγαλύτερα κατά 9% από τις εκτιμήσεις StreetAccount.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Nuance Communications για 19 δισεκατομμύρια δολάρια και παρουσίασε τα Windows 11.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε νωρίτερα φέτος ότι ο CEO Σάτγια Ναντέλα θα αναλάβει και καθήκοντα προέδρου.