Ισραηλινοί και Γάλλοι επενδυτές «χτίζουν» νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Ισραηλινοί και Γάλλοι επενδυτές «χτίζουν» νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Πέρυσι τέτοια εποχή οι επενδυτές συνωστίζονταν για μία…θέση στο real estate του κέντρου της Αθήνας, έχοντας προηγηθεί σημαντικά έργα ανακατασκευής, κυρίως, εγκαταλελειμμένων ακινήτων. Ύστερα ήρθε ο κορονοϊός που βύθισε στην ύφεση την ελληνική οικονομία-όπως και τις υπόλοιπες οικονομίες του κόσμου- και επέφερε καίριο πλήγμα και στην αγορά ακινήτων. Ως αποτέλεσμα, τα καινούργια projects «πάγωσαν» και αποσύρθηκαν όσοι επενδυτές πόνταραν στην εξασφάλιση εύκολων και γρήγορων αποδόσεων.

Οι μακροπρόθεσμοι όμως, επενδυτές, παρότι πήραν, αρχικά, τις αποστάσεις τους, δεν αποσύρθηκαν ποτέ από την ελληνική αγορά ακινήτων. Πλέον, με το 2021 να διαφαίνεται ότι ο εφιάλτης του κορονοϊού θα πλησιάσει στο τέλος του, νέα έργα αρχίζουν, ξανά, να δρομολογούνται. Τι αφορούν τα βασικότερα από αυτά;

Ξεχωρίζουν τα νέα ξενοδοχεία των Ισραηλινών της Brown Hotels, που προχωρούν στη δημιουργία νέων μονάδων σε συνεργασία, ανά περιπτώσεις, με την ισραηλινή Ficus Investments.

Αυτό συμβαίνει στο κτίριο της οδού Ευριπίδου 82, το οποίο η Ficus, με επικεφαλής τους Μπάρακ Μπαούμ και Γκαλ Νίνιο, πρόκειται να ανακατασκευάσει και να μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των επενδυτών, το ξενοδοχείο, που θα ονομάζεται 82 Evripidou hotel θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2021 και θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Brown Hotels. Όσοι παρακολουθούν τα του αθηναϊκού real estate, θα γνωρίζουν, ίσως, ότι η Ficus πριν από ένα χρόνο εγκαινίασε το ξενοδοχείο Nin & Bau στην οδό Σαρρή, ενώ σχεδιάζει δύο ακόμη μονάδες με 15 δωμάτια καθεμία στην οδό στην οδό Μίκωνος στην περιοχή Ψυρρή.

Με ορίζοντα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και το νέο ξενοδοχείο στην οδό Σταδίου 65 στην Ομόνοια που σχεδιάζουν από κοινού η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand και η Prodea, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Θα φέρει το brand Moxy του ομίλου Marriott, αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει μισθωθεί από τους επενδυτές για διάστημα 25 χρόνων.

Στα νέα «ώριμα» έργα περιλαμβάνεται το ξενοδοχείο επί των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 55 και Μάρνη στην Αθήνα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Τριαντείου Τεχνικής Σχολής. Ουσιαστικά, το κατάλυμα δυναμικότητας άνω των 320 δωματίων που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση της γαλλικής Accor, με το ακίνητο να έχει μισθώσει η γαλλική εταιρεία Boissee Finance για διάστημα 50 ετών. Για το συγκεκριμένο έργο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εξελίξεις αναμένεται να πυκνώσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η λίστα των νέων «αφίξεων» στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στις οδούς Αλ. Σούτσου και Βουκουρεστίου 30 στην Αθήνα, το οποίο θα προέλθει από την ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης (σε κατοικία-φιλοξενία) του υφιστάμενου οκταώροφου κτιρίου γραφείων.