ΗΠΑ: Στο 14,7% η ανεργία τον Απρίλιο, χάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Στο 14,7% η ανεργία τον Απρίλιο, χάθηκαν 20,5 εκατ. θέσεις εργασίας

Σε ποσοστό ρεκόρ ανήλθε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 14,7%, καθώς 20,5 εκατ. εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, περισσότεροι από 20 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τις θέσεις εργασίας τους τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο lockdown που επιβλήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, το ποσοστό στο οποίο ανήλθε η ανεργία στις ΗΠΑ είναι μικρότερο από εκείνο που εκτιμούσαν οι αναλυτές της Wall Street, οι οποίοι το ανέβαζαν στο 16%, υπολογίζοντας πως οι χαμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεπερνούσαν τα 21,5 εκατ.

Σημειώνεται πως το ποσοστό της ανεργίας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 10,8%, ενώ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης την δεκαετία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είχε φτάσει μέχρι και το 24,9%.