ΗΠΑ: Μικρότερη του αναμενόμενου η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας

ΗΠΑ: Μικρότερη του αναμενόμενου η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ανέκαμψε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο και οι απώλειες θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα ήταν μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις, ενισχύοντας την ανάγκη επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης από την κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τον προηγούμενο μήνα οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 49.000. Τα αναθεωρημένα στοιχεία για τον Δεκέμβριο δείχνουν τώρα ότι χάθηκαν 227.000 θέσεις εργασίας από 140.000 που είχε αναφερθεί αρχικά.

Η μείωση αυτή που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο ήταν η πρώτη σε διάστημα οκτώ μηνών και αποδίδεται στους εκ νέου περιορισμούς σε εστιατόρια και μπαρ λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,3% τον Ιανουάριο.

Η έκθεση αυτή, η οποία παρακολουθείται στενά, υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω κυβερνητικής στήριξης, με εκατομμύρια άτομα να περνούν παρατεταμένες περιόδους ανεργίας ενώ άλλοι έχουν χάσει οριστικά την εργασία τους και έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση νέας.

Η οικονομία εξακολουθεί να καταγράφει περίπου 9 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίες σε σύγκριση με την κορύφωση του ποσοστού απασχόλησης τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η απασχόληση δεν θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα πριν από το 2024.