Η Huawei ξεπέρασε την Samsung σε πωλήσεις smartphones για το β' τρίμηνο του έτους

Η Huawei ξεπέρασε την Samsung σε πωλήσεις smartphones για το β' τρίμηνο του έτους

Παρότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων η κινεζική  Huawei ξεπέρασε σε πωλήσεις τη Samsung Electronics το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η Huawei πούλησε 55,8 εκατομμύρια συσκευές, σε σύγκριση με τα 53,7 εκατομμύρια της Samsung, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys. 

Οι αποστολές της εταιρείας στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 27% το 2ο τρίμηνο από το προηγούμενο έτος, αλλά η εταιρεία βελτίωσε την κυριαρχία της στην κινεζική αγορά, η οποία είχε ταχύτερη ανάκαμψη από τον κορονοϊό και όπου τώρα πωλεί πάνω από το 70% των φορητών συσκευών της.

Η Huawei όμως στο σύνολο του έτους, υπέστη ετήσια μείωση στις πωλήσεις smartphone κατά 5%. Αντίθετα η Samsung, σημείωσε άνοδο 30%, σύμφωνα με την Canalys.

Η εταιρεία με έδρα το Σεντζέν στη νότια Κίνα, αύξησε τις επενδύσεις της στην εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών και λογισμικού εν μέσω του εμπορικού πολέμου μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της Κίνας. 

Η σημαντική ώθηση στη βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών της Κίνας έρχεται καθώς η κινεζική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για επενδύσεις 1,4 τρισ. δολαρίων (1,25 τρισ. ευρώ) για την καινοτομία τεχνολογιών και υποδομών, όπως η νέα τηλεπικοινωνία, το δίκτυο 5G και τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει τη Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες ότι χρησιμοποιούν τεχνολογίες που αποτελούν προϊόν κατασκοπείας του Πεκίνου.