Η εταιρεία ιπτάμενων ταξί Joby μπαίνει στην Wall Street με αποτίμηση 6,6 δισ. δολάρια

Η εταιρεία ιπτάμενων ταξί Joby μπαίνει στην Wall Street με αποτίμηση 6,6 δισ. δολάρια

Η εταιρεία ιπτάμενων ταξί Joby θα μπει στη Wall Street, με υποστήριξη από τις Toyota και την Uber, σε μία συμφωνία που αποτιμά την αποτιμά στα 6,6 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, η Joby θα πραγματοποιήσει τη δημόσια εγγραφή της μέσω εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) με επικεφαλής τον συνιδρυτή του LinkedIn, Ριντ Χόφμαν, τον ιδρυτής της Zynga, Μάρκ Πίνκους, και τον μακροχρόνιο επενδυτή Μάικλ Τόμπσον.

Η εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια, στοχεύει να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της το 2024. Πιθανοί ανταγωνιστές στον κλάδο των ιπτάμενων ταξί περιλαμβάνουν τις γερμανικές startup Volocopter και Lilium. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Joby είναι η πρώτη εταιρεία εναέριων οχημάτων που πραγματοποιεί δημόσια εγγραφή μέσω Spac.

Επί τούτου, η εταιρεία είχε επιτυχώς συγχωνευθεί με την Reinvent Technology Partners νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Reinvent έχει συγκεντρώσει ήδη 835 εκατ. δολάρια από τις επενδυτικές εταιρείες BlackRock, Fidelity και Baillie Gifford, οι οποίες έχουν χρηματοδοτήσει συλλογικά μερικές από τις κορυφαίες καινοτόμες εταιρείες μεταφοράς, όπως η Tesla, η Uber και η Rivian.

Η συμφωνία, μέσω της οποίας η Joby αναμένεται να αντλήσει 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.