Frigoglass: Πώς αντιμετωπίζει τη ζημιά από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας

Frigoglass: Πώς αντιμετωπίζει τη ζημιά από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας

Mε νέα γραμμή συναρμολόγησης σε μισθωμένο βιομηχανικό χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της Ρουμανία που θα τεθεί σε λειτουργία το δ?τρίμηνο του 2021 και την ολοκλήρωση ανακατασκευής του εργοστασίου της Ρουμανίας έως το τέλος του 2022, αντιμετωπίζει η διοίκηση της Frigoglass τις ζημιές από τις πυρκαγιές στις εγκαταστάσεις της.

Η διοίκηση της εισηγμένης βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με εργολάβους και προμηθευτές προκειμένου η ανακατασκευή να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, ενώ στην παρούσα φάση έχει δώσει το βάρος της στην καταβολή των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, όπου είναι καίριας σημασίας για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της φάσης κατασκευής του εργοστασίου. Το ασφαλιστικό όριο που θέλει να «πιάσει» η εταιρεία είναι τα 89 εκατ.ευρώ. Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ρουμανίας είχε ως αποτελέσμα τη διαγραφή στοιχείων ενεργητικού και δαπάνες ύψους 13,8 εκατ.ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και οι πιστωτικές γραμμές ύψους 13 εκατ.ευρώ έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη ανακοίνωσε για το β?τρίμηνο αύξηση πωλήσεων κατά 45% στα 105,7 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων και της χαμηλής συγκριτικής βάσης , με αύξηση πωλήσεων στον κλάδο υαλουργίας κατά 67% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και βελτίωση του περιθωρίου EBITDA κατά 200 μονάδες βάσης στο 14,1% .

Για το σύνολο του έτους εκτιμάται πως θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης σε επαγγελματικά ψυγεία και του όγκου πωλήσεων στον κλάδο της υαλουργίας. Το άνοιγμα του κλάδου Horeca στις περισσότερες περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία και η αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών και ποτών, αναμένεται να αυξήσει και τις πωλήσεις στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου αναμένεται να στηριχθεί και στο εξωτερικό. Αναμένεται οι πωλήσεις να ενισχυθούν από την αύξηση των μεριδίων στις αγορές της Αφρικής και της Ασίας. Η πρόσφατη επέκταση της Frigoserve στην Ελβετία και η προσήλωση στην ανάπτυξη της πελατειακή βάση στην κεντρική Ευρώπη, ενώ η ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής του κλιβάνου πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία περιόρισε τον αντίκτυπο στις πωλήσεις του β?τριμήνου.