Έσοδα ρεκόρ ανακοίνωσε η Microsoft ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Έσοδα ρεκόρ ανακοίνωσε η Microsoft ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Εντυπωσιακές επιδόσεις σε τόσο σε σε καθαρά κέρδη όσο και έσοδα τριμήνου παρουσίασε η Microsoft.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 17,1 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 33% σε ετήσια σύγκριση στηριζόμενη στη ζήτηση βιντεοπαιχνιδιών λόγω της πανδημίας πανδημία και την ταχεία υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud-computing.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός της τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι το καθαρό εισόδημα του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους αυξήθηκε περισσότερο από 33% στα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 17% στα 43,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Wall Street ανέμενε πωλήσεις 40,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το FactSet.

Η Microsoft ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 2,03 δολάρια, από 1,51 δολάρια το προηγούμενο έτος, την ώρα που η Wall Street περίμενε κέρδη ανά μετοχή στα 1,64 δολάρια.

Τα έσοδα από το επιχειρηματικό τμήμα Intelligent Cloud της Microsoft, το οποίο περιλαμβάνει το Azure public cloud, προϊόντα διακομιστή όπως Windows Server, GitHub και εταιρικές υπηρεσίες, ανήλθαν σε 14,60 δισεκατομμύρια δολάρια. Αύξηση δηλαδή 23% σε ετήσια βάση.

Το τρίμηνο, η Microsoft κυκλοφόρησε κονσόλες Xbox 500 X Series και 300 Series S, καθώς και μια μικρή έκδοση του Surface Laptop PC που ονομάζεται Surface Laptop Go. 

Η κατοικον εργασία υπήρξε ευλογία για τη Microsoft, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Εκτός από τα βιντεοπαιχνίδια και τα προϊόντα cloud-computing, η εταιρεία κατέγραφε μεγάλες πωλήσεις στους φορητούς υπολογιστές Surface, με φόντο την εξ αποστάσεως μάθηση και εργασία.