Ελέγχονται για συντονισμό στην Ελλάκτωρ οι Reggeborgh και Atlas από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Ελέγχονται για συντονισμό στην Ελλάκτωρ οι Reggeborgh και Atlas από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Η ώρα της αλήθειας για το τι πραγματικά έχει συμβεί μεταξύ της ολλανδικής Reggeborgh που ελέγχει το 30% της Ελλάκτωρ και της επίσης ολλανδικής Atlas που απέκτησε το 10% της εταιρείας είναι πολύ κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέτασε σήμερα τις σχετικές καταγγελίες και τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στις Αρχές και φέρεται να καταλήγει σε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία τα οποία στοιχειοθετούν την κατηγορία περί συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες έχουν χτίσει από το παρελθόν στενούς δεσμούς συνεργασίας. (Διαβάστε εδώ την αποκάλυψη του Black Box «Δύο Ολλανδοί φίλοι από τα παλιά συναντιούνται στην Ελλάκτωρ»)

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν την υπόθεση, σημειώνουν πως οι σημερινές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ καθώς έξι ψήφισαν υπέρ και μόλις ένα κατά.

Τα επόμενα βήματα στην πορεία διερεύνησης και διαλεύκανσης της υπόθεσης πιθανού συντονισμού των ενεργειών μεταξύ των ολλανδικών εταιρειών Reggeborgh και Atlas -πριν οι εποπτικές κρίνουν πως πρέπει να περάσουν στο στάδιο της επιβολής συγκεκριμένων κυρώσεων- είναι τα εμπλεκόμενα μέρη να προσκληθούν σε ακρόαση και να καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να αντικρούσουν ή να αποδεχθούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές. Η διαδικασία αυτή είναι συνήθης όταν έχει ήδη διαπιστωθεί αξιόποινο των πράξεων και αφορά κυρίως στη διαμόρφωση των κυρώσεων οι οποίες θα αποφασιστούν σε επόμενο χρόνο. 

Στην ίδια συνεδρίαση της Ε.Κ συζητήθηκαν και οι καταγγελίες για πιθανό συντονισμό ενεργειών μεταξύ Reggeborgh και Λεωνίδα Μπόμπολα στο πλαίσιο του ιδιωτικού συμφωνητικού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές και δεν δημοσιοποίησαν ποτέ στο επενδυτικό κοινό, τους μετόχους και τις αρχές, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. 

Λόγω των σοβαρών διαστάσεων που έχει λάβει από την αρχή η υπόθεση ελέγχου της εταιρείας Ελλάκτωρ με πρωταγωνιστές του Ολλανδούς και τις κινήσεις τους, ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων για συντονισμό των δύο εκ των βασικών μετόχων που σωρρευτικά ελέγχουν το 39,645% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και πιθανόν να προκαλέσει σοβαρές ανατροπές.