7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Delivery Hero: Mεγάλο deal στο delivery - Eξαγοράζει delivery.gr και IΝΚΑΤ

Delivery Hero: Mεγάλο deal στο delivery - Eξαγοράζει delivery.gr και IΝΚΑΤ

Μετά την efood, η Delivery Hero επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας με την εξαγορά εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη. Ειδικότερα, αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο της «Άλφα διανομές», της «ΙΝΚΑΤ» , της ηλεκτρονικής πλατφόρμας delivery.gr και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων εστιατορίου «E-Table». Η συμφωνία αγοραπωλησίας μεταξύ των εταιρειών υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Η Delivery Hero SE, είναι μητρική του πολυεθνικού Ομίλου Delivery Hero, δραστηριοποιείται στον κλάδο του ecommerce, ενώ οι εταιρείες του Ομίλου Μούχαλη δραστηριοποιούνται στον κλάδο της χονδρικής και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.

Η Delivery Hero βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Μούχαλη εδώ και αρκετούς μήνες και βλέπει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά της μικρής λιανικής. Υπενθυμίζεται πως μέσω της ΙΝΚΑΤ ο όμιλος Μούχαλη διαχειρίζεται και αναπτύσσει τα Kiosky's. Με αυτή την κίνηση η πολυεθνική εταιρεία μπαίνει στην αγορά της μικρής λιανικής, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ τζίρο σε βάθος διετίας.

Η γερμανική εταιρεία που έχει ήδη εξαγοράσει το efood, μεγαλώνει το μερίδιο αγοράς της και στις ηλεκτρονικές παραδόσεις, καθώς η delivery.gr αναπτύσσεται δυναμικά και έχει ικανοποιητικά μερίδια αγοράς στο delivery. Κάνει παραδόσεις τροφίμων, ποτών, ενώ έχει συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Η πλατφόρμα έχει επεκταθεί σε 44 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σύρο, έως την Πτολεμαϊδα.

Η ΙΝΚΑΤ, που αναπτύσσει το δίκτυο περιπτέρων Kiosky's το 2020 κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών του 5,36% συγκριτικά με το 2019, στα 54,88 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε ζημιές προ φόρων 718,5 χιλ. ευρώ και καθαρές ζημιές 637,5 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών το 2019. Ο λόγος της πτώσης των πωλήσεων είναι η πανδημική κρίση που έπληξε τον κλάδο της μικρής λιανικής, ενώ την προηγούμενη χρήση το προσωπικό της εταιρείας μειώθηκε στα 174 άτομα, από 197 το 2019.

Ο Όμιλος Μούχαλη συνεργάζονταν εδώ και αρκετό καιρό με την efood στην προμήθεια προϊόντων περιπτέρων και σούπερ μάρκετ με 1.200 κωδικούς.