Χαμηλό το ενδιαφέρον για την Creta Farms – Μόλις δύο προσφορές

Χαμηλό το ενδιαφέρον για την Creta Farms – Μόλις δύο προσφορές

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Κατώτερο των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί ήταν όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Creta Farms, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετικά δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η εταιρεία, μετά την επί σειρά ετών κακοδιαχείρισης, αλλά και την υπολειτουργία (σχεδόν) όλου του 2019 που συσσώρευσε επιπλέον χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα έξι επενδυτικά σχήματα που αρχικά φέρονταν να ενδιαφέρονται να μπουν στο χορό διεκδίκησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, μόλις δύο τελικώς έφτασαν έως το τέλος καταθέτοντας πρόταση.

Πρόκειται για τον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Βιτζηλαίο, μέτοχο της Λακωνικής Τροφίμων, και τη ρωσικών συμφερόντων Lime Capital, της εταιρείας που από το 2012 ελέγχει την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

Θυμίζουμε πως στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας οι πληροφορίες ήθελαν να έχουν εκδηλώσει (πρώτου βαθμού) ενδιαφέρον έξι επιχειρηματικά σχήματα, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μέσω της Νίκας, ο εκ Βενεζουέλας ορμώμενος Θεόδωρος Δουζόγλου και το διεθνές επενδυτικό σχήμα HIG.