«Βουτιά» άνω του 50% για τα κέρδη της Samsung στο β' τρίμηνο

«Βουτιά» άνω του 50% για τα κέρδη της Samsung στο β' τρίμηνο

Μείωση πάνω από το μισό κατέγραψαν τα κέρδη της Samsung στο δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω των μειωμένων τιμών chip μνήμης. 

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της νοτιοκορεατικής εταιρείας υποχώρησαν κατά 55,61% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους στα 6,6 δισ. δολάρια ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 56,13 τρισ. κορεατικά γουόν.

Όπως αναφέρει το cnbc, αν και τα μεγέθη αυτά είναι ελαφρώς καλύτερα από την προειδοποίηση που είχε εκδώσει η εταιρεία πριν από λίγες εβδομάδες, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε «βουτιά» ύψους 2,58%.

Η Samsung επισήμανε ακόμη ότι η επιχείρηση ημιαγωγών της παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα 16,09 τρισ. γουόν και λειτουργικό κέρδος 3,4 τρισ. γουόν αντίστοιχα, το οποίο μειώθηκε σχεδόν κατά 71% από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Παρόλα αυτά η μονάδα επεξεργαστών μνήμης στάθηκε κόντρα στο αρνητικό ρεύμα, εξασφαλίζοντας αυξημένη ζήτηση σύμφωνα με την εταιρεία.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Samsung αναμένει την αύξηση της συνολικής ζήτησης αν και προβλέπει αστάθεια στην αγορά λόγω των αυξημένων εξωτερικών αβεβαιοτήτων».