Ανοίγουν τα φτερά τους τα υδροπλάνα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ανοίγουν τα φτερά τους τα υδροπλάνα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Στο διάδρομο απογείωσης μπαίνει το project των υδροπλάνων με τις εταιρείες που πρωτοστατούν να βρίσκονται σε συνεχείς συναντήσεις και διαβουλεύσεις για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και την ολοκλήρωση σημαντικών θεμάτων που θα ξεκλειδώσουν το πτητικό έργο το φετινό καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό η Hellenic Seaplanes,προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την IFLY για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της IFLY στο αεροδρόμιο Μεγάρων από πλευράς Hellenic Seaplanes για την υποστηρικτική λειτουργία των υδροπλάνων της.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, η επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει σημαντικές συναντήσεις για το κλείσιμο νέων συμφωνιών οι οποίες θα κινούνται με άξονα την στήριξη της νέας τουριστικής σαιζόν προσθέτοντας ένα ακόμη δυνατό χαρτί στο τουριστικό προϊόν της χώρας, αυτό των υδροπλάνων και υδατοδρομίων.

Παράλληλα, σε τελική ευθεία μπαίνει και η διαδικασία έλευσης των πρώτων αεροσκαφών στην χώρα μας τα οποία όπως όλα δείχνουν θα παραδοθούν εντός του τρέχοντος μηνός με τελικό στόχο τα υδροπλάνα να κάνουν έναρξη μαζί με τον ελληνικό τουρισμό τον Μάιο.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Liberal, τεχνικό κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes είχε εντός του Μαρτίου επισκεφτεί το Ντουμπάι για την επόπτευση 2 αεροσκαφών που επρόκειτο να φθάσουν στην Ελλάδα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Ωστόσο, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και φαίνεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης παραγγελίας για 4 αεροσκάφη 17 θέσεων από την αμερικανική Mallard τα οποία αποτελούν επένδυση κοντά στα 30 εκατ. ευρώ και αναμένεται να παραδοθούν το 2022. Σημειώνεται ότι η Mallard είχε διακόψει την παραγωγή αεροσκαφών και επανέρχεται στην αγορά ανανεωμένη με πρώτη παραγγελία αυτή της Hellenic Seaplanes.

Στο ίδιο διάστημα αναμένεται και η ανακοίνωση συνεργασίας της εταιρείας με κυβερνητικό άρωμα για την στήριξη του τουρισμού.

Αλλωστε, η Hellenic Seaplanes προχώρησε και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που αφορά σε τρία επίπεδα με την  IFLY, του ομίλου iGroup, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων.

Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και αναγκών του τουρισμού αλλά και του τομέα μεταφορών μεγιστοποιώντας τις επιλογές του επιβατικού κοινού.

Οι δύο αναδυόμενες εταιρείες μοιράζονται το όραμα της επόμενης ημέρας… σχεδιάζοντας να ανοίξουν νέες αγορές, να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα και να αυξήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους στο εισερχόμενο, εξερχόμενο αλλά και ντόπιο επιβατικό κοινό της Ελλάδας. 

Η στρατηγική συμφωνία θα πραγματοποιηθεί σε τρία αλληλένδετα επίπεδα που αφορούν στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της IFLY στο αεροδρόμιο Μεγάρων από πλευράς Hellenic Seaplanes για την υποστηρικτική λειτουργία των υδροπλάνων της, καθώς εκεί θα αποτελέσει το κέντρο της εταιρείας για τη συντήρηση και έλεγχο των αεροσκαφών της καθώς και για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα.

Επίσης, στη δικτύωση & ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο εταιρειών παρέχοντας συνδυαστικά τις υπηρεσίες τους δημιουργώντας ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα στοχεύοντας πάντα την αύξηση της επιβατικής κίνησης με τα πτητικά τους μέσα.

Τέλος, στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και διαμόρφωση κοινών προτάσεων στρατηγικής για την ενίσχυση και διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος - επενδυτικού και επιχειρηματικού - που θα προάγει την ανάπτυξη μιας νέας αεροπορικής εποχής στην Ελλάδα βασισμένης στις συνδυασμένες μεταφορές. 

Ηδη έχουν αναλυθεί οι περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν το πλάνο των διαδικασιών που θα ακολουθηθεί για την κατάλληλη συντήρηση του στόλου υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes, τα οποία σύντομα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις πρώτες πτήσεις βάζοντας στόχο την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Σημειώνεται ότι η  IFLY πραγματοποιεί εμπορικές πτήσεις σε καθημερινή βάση, σε όλους τους προορισμούς της Ελλάδας αλλά και σε γειτονικές χώρες. Ο στόλος της  αποτελείται από επτά δικινητήρια ελικόπτερα και δύο ιδιωτικά Jet,ενώ διαθέτει εκτεταμένες εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο Μεγάρων όπου είναι και η μεγαλύτερη Βάση Συντήρησης με υψηλές τεχνολογικά προδιαγραφές, μικρών αεροσκαφών, στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. 

Η  συμφωνία θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα, μέσω ενός πλαισίου που θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και τις απαιτήσεις μεταφοράς του σε όλα τα συμβατικά αεροδρόμια/ ελικοδρόμια, σε όλα τα υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία της χώρας με οργανωμένες και charter πτήσει, ενισχύοντας έτσι την  τουριστική βιομηχανία διαμορφώνοντας την τουριστική ταυτότητα πολλών περιοχών της Ελλάδας που δεν διαθέτουν αεροπορικό μεταφορικό δίκτυο.

Η βάση συντήρησης, επισκευής και ελέγχου που θα χρησιμοποιεί πλέον η Hellenic Seaplanes για τα υδροπλάνα της είναι η μεγαλύτερη σε εμβαδόν και παράλληλα μία από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Η κατασκευή της βάσης έγινε με υψηλές και απαιτητικές προδιαγραφές, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρη πιστοποίησή της. 

Ο χώρος έχει συνολικά εμβαδόν 3.100 τ.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους συνεργείων (ηλεκτρονικά αεροσκαφών, μηχανουργείο κ.α.) γερανογέφυρα, computer room ειδικών προδιαγραφών αποθηκευτικούς χώρους, τεχνική βιβλιοθήκη, γραφεία και αίθουσα εκπαίδευσης προσωπικού.