Ανατροπή στον Σκαραμαγκά - Πλειοδότης ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με 62,2 εκατ. ευρώ

Ανατροπή στον Σκαραμαγκά - Πλειοδότης ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με 62,2 εκατ. ευρώ

Τη μεγάλη ανατροπή έκανε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου κερδίζοντας τους δύο διαγωνισμούς που έτρεχαν για το στρατιωτικό σκέλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και την εξαγορά των ακινήτων της ΕΤΑΔ, προσφέροντας συνολικό τίμημα άνω των 62,2 εκατ. ευρώ.

Προσφορές κατέθεσε και ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος της North Star (Όμιλος Pyletech), ωστόσο κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, κάτω από 20 εκατ. ευρώ για την ΕΝΑΕ.

Αντίθετα, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου που ανακηρύσσεται πλέον πλειοδότης στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης της «Ελληνική Ναυπηγεία ΑΕ» προσέφερε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, ενώ για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ η προσφορά του ήταν 37,2 εκατ. ευρώ έναντι των 30 εκατ. ευρώ που ήταν η τιμή εκκίνησης.

Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής έστειλε τους εργαζόμενους στις εταιρείες του το ακόλουθο μήνυμα: «Πράγματι οι εταιρείες που εκπροσωπούμε είναι οι πλειοδότες των διεξαχθέντων διαγωνισμών. Η ταχεία αδειοδότηση των σχεδιαζόμενων χρήσεων θα είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και χρειάζεται πολλή δουλειά απ' όλους».

Pyletech: Δεν ήταν οι επικρατέστερες οι προτάσεις μας

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Όμιλος Pyletech, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση των προτάσεων οι οποίες δεν επικράτησαν. 

«Ως Όμιλος Pyletech, που γνωρίζει άριστα το ναυπηγικό κομμάτι, τη διεθνή αγορά και τις σημαντικές επενδύσεις, που απαιτούνται για να καταστούν τα πρώην ναυπηγεία Σκαραμαγκά βιώσιμα και διεθνώς ανταγωνιστικά, καταθέσαμε εύλογες και κοστολογημένες προτάσεις. Ωστόσο, δεν ήταν οι επικρατέστερες.

Χαιρόμαστε να υπάρχουν επενδυτές, οι οποίοι σκοπεύουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτόν τον υψηλού ρίσκου τομέα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Το δικό μας επενδυτικό πλάνο προέβλεπε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργούσε πάνω από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε οι επενδύσεις των νέων επενδυτών, που επικράτησαν, να ξεπεράσουν τις δικές μας και να αποδειχθούν βιώσιμες, προς όφελος της Ελλάδας.

Εμείς συνεχίζουμε να εξετάζουμε διάφορες επενδύσεις, που σχετίζονται με την προηγμένη τεχνολογία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική».

Διαβάστε ακόμα: 

Χρ. Σταϊκούρας για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και σημαντικά