Μ. Βαρβιτσιώτης: 'Έχουμε τα μέσα να μην επιτρέψουμε παραβίαση του εθνικού χώρου

Μ. Βαρβιτσιώτης: 'Έχουμε τα μέσα να μην επιτρέψουμε παραβίαση του εθνικού χώρου

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει τα μέσα ώστε «να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου», έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ 104,6», κάνοντας παράλληλα λόγο για τάση απομόνωσης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι χώρες «δεν πρόκειται να σταματήσουν οι εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό που μπορεί να σταματήσει είναι η ανοχή σε μια διαρκή επεκτατική πολιτική ακόμα και σε σημεία στα οποία η Τουρκία δεν έχει παραδοσιακά ερείσματα όπως στη Λιβύη».

Όσον αφορά την Ελλάδα, σημείωσε πως «δεν έχουμε στείλει μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης» και επισήμανε ότι «διάλογος δεν γίνεται με κανονιοφόρους, με την αποστολή στρατευμάτων», ενώ πρόσθεσε πως «οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες οι κατευθύνσεις».  «Δεν είναι ποτέ στόχος η στρατικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ιταλία ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο» και διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει. «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, προετοιμαζόμαστε και για συμφωνίες που ενδεχομένως να μην προκύψουν» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στην Ουάσινγκτον επισήμανε ότι το θέμα είναι να οικοδομήσουμε αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους και αυτή την αξιόπιστη σχέση θα κρίνει η συνάντηση.