Ζαχάροβα για Τρας: Η Βρετανία δεν είχε ξαναδεί τέτοια πρωθυπουργό – ντροπή
AP
AP

Ζαχάροβα για Τρας: Η Βρετανία δεν είχε ξαναδεί τέτοια πρωθυπουργό – ντροπή

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαιρέτισε την Πέμπτη την αποχώρηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ ΤρΑς, λέγοντας ότι «είναι ντροπή για έναν ηγέτη που θα μείνει στη μνήμη για τον “καταστροφικό αναλφαβητισμό” της».

«Η Βρετανία δεν είχε ξαναδεί τέτοια πρωθυπουργό – ντροπή», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Τρας είχε γίνει στόχος αποδοκιμαστικών σχολίων από τη Μόσχα από τότε που επισκέφθηκε τον Φεβρουάριο τη ρωσική πρωτεύουσα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποτραπεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ισχυρισμός περί αναλφαβητισμού αναφέρεται σε εκείνο το ταξίδι, όταν η Τρας ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Σε μια συνάντηση με τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, φάνηκε να μπερδεύει δύο περιοχές της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τουλάχιστον θυμηδία στα ρωσικά ΜΜΕ.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου είχαν πέσει πάντως στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, ακόμη και πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λόγω της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη βρετανική πόλη Σάλσμπερι το 2018.

Πηγή: Reuters