Τουρκία: Εφιάλτης η βόλτα με το τελεφερίκ - Ένας νεκρός και 10 τραυματίες (pics&vid)
Twitter
Twitter

Τουρκία: Εφιάλτης η βόλτα με το τελεφερίκ - Ένας νεκρός και 10 τραυματίες (pics&vid)

Σε εφιάλτη κατέληξε για δεκάδες τουρίστες η βόλτα με τελεφερίκ στα βουνά της Αττάλειας στην Τουρκία το Σάββατο (13/04), καθώς ένα από τα βαγόνια του τελεφερίκ συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και να πέσουν περισσότεροι από 30 επιβάτες στη βραχώδη βουνοπλαγιά.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ακαριαία και 10 τραυματίστηκαν, ενώ στήθηκε άμεση επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών από τα υπόλοιπα βαγόνια που παρέμειναν επί ώρες κυριολεκτικά κρεμασμένοι στο κενό.

Τις στιγμές πανικού που έζησαν οι επιβάτες του τελεφερίκ στην Αττάλεια της Τουρκίας, την ώρα της πτώσης, κατέγραψε κινητό, στο οποίο φαίνονται δύο γυναίκες να κουβεντιάζουν χαρούμενες, όταν ξαφνικά αρχίζει να κουνιέται η καμπίνα τους, πριν το δυστύχημα.

«Ένας από τους στύλους του τελεφερίκ στο όρος Τουνεκεπέ κατέρρευσε, έπεσε πάνω στην καμπίνα με αποτέλεσμα να ανοίξει και να πέσουν όλοι οι επιβαίνοντες στη βραχώδη βουνοπλαγιά. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ακαριαία και πολλοί τραυματίστηκαν», ανέφεραν οι Αρχές.

Οι υπόλοιπες καμπίνες ακινητοποιήθηκαν, καθώς κλείδωσε το σύστημα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε 16 καμπίνες 174 άνθρωποι, κυριολεκτικά κρεμασμένοι στο κενό.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση με ελικόπτερα και πάνω από 2.000 άνδρες της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών και εξειδικευμένοι ορειβάτες, που απομάκρυναν τους τραυματίες και σκαρφάλωσαν με σχοινιά πάνω στις ακινητοποιημένες καμπίνες για να βγάλουν τους επιβαίνοντες.