Σοϊγκού: Πυλώνας της παγκόσμιας σταθερότητας οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας
AP / Uncredited
AP / Uncredited

Σοϊγκού: Πυλώνας της παγκόσμιας σταθερότητας οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα είναι ο κύριος παράγοντας που υποστηρίζει την παγκόσμια σταθερότητα στον κόσμο σήμερα, είναι επίσης οι διμερείς σχέσεις που έχουν φθάσει σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, σύμφωνα με το Reuters.

«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σ’ ένα νέο πρωτοφανές επίπεδο και έχουν γίνει σημαντικός παράγοντας υποστήριξης της παγκόσμιας σταθερότητας εν όψει των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στον κόσμο», μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δήλωση του Σοϊγκού σε τηλεγράφημά του προς τον Ζανγκ Γιουσία, αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας και στενό σύμμαχο του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Πεκίνου, Γουάνγκ Γι, είχε συναντηθεί με τον περασμένο μήνα στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί σύντομα, την ερχόμενη εβδομάδα τη Ρωσία για μια συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν, δήλωσε στο Reuters πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.

Διαβάστε ακόμη:

ISW: Η Ρωσία στέλνει τις δυνάμεις της Wagner «να πεθάνουν» στο Μπαχμούτ

Ρωσία: Νομοσχέδιο αυξάνει το ανώτατο όριο ηλικίας στράτευσης