Σοϊγκού: Η Δύση με τα όπλα που δίνει στην Ουκρανία προσπαθεί να επιτείνει τη σύγκρουση
(AP, Russian Defense Ministry Press Service)
(AP, Russian Defense Ministry Press Service)

Σοϊγκού: Η Δύση με τα όπλα που δίνει στην Ουκρανία προσπαθεί να επιτείνει τη σύγκρουση

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι προσπαθούν να παρατείνουν τον πόλεμο προμηθεύοντας βαρύ οπλισμό στο Κίεβο, και ότι τέτοιες ενέργειες παρασύρουν τις ΝΑΤΟϊκές χώρες στον πόλεμο

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτόν τον σκοπό, έχουν αρχίσει να παραδίδουν βαρύ επιθετικό οπλισμό, προτρέποντας ανοιχτά την Ουκρανία να καταλάβει τα εδάφη μας», δήλωσε ο Σόιγκου κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας την Τρίτη. 

«Πράγματι, αυτού του είδους τα βήματα εμπλέκουν τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και μπορούν να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσής της», πρόσθεσε. «Οι ομάδες των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζουν να καταστρέφουν όλο τον οπλισμό και το υλικό, που παραδόθηκε στο Κίεβο, τόσο στις διαδρομές παράδοσής τους, όσο και στις θέσεις μάχης".

Όλα αυτά, ενώ η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επιστρατεύσει έως και μισό εκατομμύριο επιπλέον στρατιώτες τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας, υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι «η Ρωσία πρόκειται να επιστρατεύσει 300.000 έως 500.000 άτομα προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθετικές επιχειρήσεις στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023».