Ρώσος Αντιπρόεδρος: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες

Ρώσος Αντιπρόεδρος: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες

«Όλες οι δεξαμενές της Κριμαίας έχουν γεμίσει, θα υπάρχει νερό για τις επόμενες 500 ημέρες», δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν, την Παρασκευή, μετά την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας της πόλης Νόβα Καχόβκα, Βλαντιμίρ Λεοντίεφ κατηγόρησε το Κίεβο για την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «ένας από τους στόχους του βομβαρδισμού του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα από το καθεστώς του Κιέβου είναι να στερήσει στην Κριμαία το νερό».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα βάρβαρη ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου και σημείωσε ότι οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μετά την καταστροφή, μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν στην περιοχή της Χερσώνας, όπου βρίσκεται η Νόβα Καχόβκα, με αποτέλεσμα να πνιγούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Προβλήματα με την υδροδότηση υπήρξαν και στη Χερσώνα, αλλά και στην Κριμαία, ωστόσο από τη Μόσχα λένε ότι υπάρχει νερό σε εφεδρεία για τις επόμενες 500 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η κατάρρευση του φράγματος επηρεάζει την ουκρανική αντεπίθεση

Ζελένσκι: Η Ρωσία ανατίναξε το φράγμα από μέσα - Έρευνα για «έγκλημα πολέμου»