Προεδρία Γαλλίας στην ΕΕ: Αποφασιστικότητα από όλους για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Προεδρία Γαλλίας στην ΕΕ: Αποφασιστικότητα από όλους για κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Oλοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση των Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με την Γαλλική Προεδρία σε ανάρτησή της να αναφέρει ότι τονίστηκε η «αποφασιστικότητα να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις κατά των εμπλεκομένων, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους μας». Θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση αργά το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Twitter η Γαλλική Προεδρία αναφέρει:

«-Ενότητα στη θέση της ΕΕ ως αντίδραση στις ρωσικές αποφάσεις.

-Αποφασιστικότητα να επιβληθούν στοχευμένες κυρώσεις κατά των εμπλεκομένων, σε στενό συντονισμό με τους εταίρους και τους συμμάχους μας.

-Συμφωνία για γρήγορο χρονοδιάγραμμα.

-Νέα συνάντηση COREPER II (Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων) στο τέλος της ημέρας».

Σύμφωνα με την Guardian η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά πέραν της επιβολής κυρώσεων σε Ρώσους και να θέσει εκτός διαπραγμάτευσης τα ρωσικά κρατικά ομόλογα, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ την Τρίτη.

Ξεχωριστά, ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ είπε στο Reuters ότι οι πρεσβευτές της ΕΕ ήταν «ομόφωνα υπέρ» των κυρώσεων στη Ρωσία. Οι απεσταλμένοι θα συναντηθούν ξανά αργότερα σήμερα για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες και την πολιτική υποστήριξη, είπε ο διπλωμάτης.