Πρέσβης Ισραήλ σε Στ. Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς

Πρέσβης Ισραήλ σε Στ. Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς

Ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς έδωσε τη Δευτέρα τη δική του απάντηση με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστινιακή Αρχή.

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις», υπογράμμισε ο κ. Κατς.

Και πρόσθεσε: «Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές».

«Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων. Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της», επισήμανε, εξάλλου ο Νόαμ Κατς.

«Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ.   Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του. Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο», κατέληξε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα.