Πέρασαν τη Μάγχη οι κοριοί - Εξαντλούνται τα φάρμακα για τσιμπήματα  στα φαρμακεία της Βρετανίας
Shutterstock
Shutterstock

Πέρασαν τη Μάγχη οι κοριοί - Εξαντλούνται τα φάρμακα για τσιμπήματα στα φαρμακεία της Βρετανίας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία καθώς πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αναφορές για κοριούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πλέον μεγάλο πρόβλημα, όπως και η Γαλλία, με τα φάρμακα για τα τσιμπήματα να τείνουν προς εξάντληση. 

Κάτοικοι στην κομητεία Γουίλτσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας πετούν στρώματα και καναπέδες μετά τον εντοπισμό κοριών στα σπίτια τους, ενώ ένα νήπιο έπεσε θύμα των εντόμων στο Σόμερσετ, μετά από ανάλογο περιστατικό με θύμα και πάλι ένα δίχρονο αγόρι σε θέρετρο του Κεντ.

Ιδιοκτήτες σπιτιών και χρήστες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ανέφεραν ότι εντόπισαν κοριούς από το Μετρό του Λονδίνου μέχρι το Μάντσεστερ και το Λούτον στο Μπέντφορντσιρ, όπου αλυσίδες ξενοδοχείων επιστρατεύουν ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό των ζωϋφίων .

Οι υποψίες για έξαρση των κρουσμάτων ενισχύθηκαν χθες, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ανεξάρτητων  Φαρμακείων δήλωσε ότι τα μέλη της ξεμένουν από την "πιο αποτελεσματική" θεραπεία για τα τσιμπήματα κοριών.

Η Δρ Leyla Hannbeck δήλωσε ότι η διαθεσιμότητα της υδροκορτιζόνης, η οποία ανακουφίζει από τη φαγούρα και τη φλεγμονή που προκαλούν τα τσιμπήματα, ήταν πλέον "αποσπασματική" σε όλη τη χώρα.

Η Βρετανία έχει τεθεί σε συναγερμό για τα ζωύφια, τα οποία έχουν μέγεθος κόκκου ρυζιού, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην άλλη πλευρά της Μάγχης που περιγράφηκε από έναν Γάλλο βουλευτή ότι κάνει τη ζωή εκεί "κόλαση".

Στρώματα και έπιπλα με μαλακά καλύμματα έχουν πεταχτεί στους δρόμους σε πόλεις όπως το Παρίσι και η Μασσαλία, καθώς απελπισμένα ξενοδοχεία και ιδιοκτήτες σπιτιών προσπαθούν να εξαλείψουν τη μάστιγα.

Οι βολικές οδικές, σιδηροδρομικές, αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνιακές συνδέσεις με τη Γαλλία έχουν προκαλέσει ανησυχίες, ιδίως καθώς οι φίλαθλοι ταξιδεύουν εκεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. 

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι κοριοί έχουν γίνει ανθεκτικοί στα εντομοκτόνα, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την απαλλαγή από αυτούς.