Ουκρανία: Η ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στην Οδησσό
AP Photo/Kostiantyn Liberov, File
AP Photo/Kostiantyn Liberov, File

Ουκρανία: Η ρωσική επίθεση κατέστρεψε 60.000 τόνους σιτηρών και υποδομές στην Οδησσό

Στους 60.000 ανέρχονται οι τόνοι σιτηρών που καταστράφηκαν μετά τη ρωσική επίθεση σε υποδομές όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Μίκολα Σόλσκι, ένα «σημαντικό» μέρος των υποδομών όπου αποθηκεύονται σιτηρά προς εξαγωγή στο λιμάνι υπέστη ζημιές από την ρωσική επίθεση, σημειώνουν τα Reuters και AFP.

Σύμφωνα με τον Σόλσκι, οι 60.000 τόνοι σιτηρών που καταστράφηκαν, θα έπρεπε να φορτωθούν και να εξαχθούν με πλοία βάσει της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά πριν από 60 ημέρες.

«Η νυχτερινή επίθεση έθεσε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό τμήμα των υποδομών αποθήκευσης σιτηρών που εξάγονται από το λιμάνι Τσορνομόρσκ» δήλωσε ο Σόλσκι μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση στην Οδησσό και στο Τσερνομόρσκ αφότου κατήγγειλε την συμφωνία που επέτρεπε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι επρόκειτο για σκόπιμη και εσκεμμένη επίθεση στους τερματικούς σταθμούς σιτηρών και στις λιμενικές υποδομές.

Διαβάστε ακόμη:

Κίεβο: Η Ρωσία στοχεύει στις υποδομές σιτηρών με χτυπήματα στο λιμάνι της Οδησσού