Ολοκληρώθηκαν οι εκκενώσεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα με τον Λίβανο
AP Photo/Ariel Schalit
AP Photo/Ariel Schalit
Πόλεμος στο Ισραήλ

Ολοκληρώθηκαν οι εκκενώσεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα με τον Λίβανο

Όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις εντός της «Ζώνης Επιχειρήσεων Μάχης» γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας έχουν πλέον εκκενωθεί, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Σντερότ με πληθυσμό 30.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με το OSINTdefender, οι εκκενώσεις έχουν επίσης ολοκληρωθεί για 20 κωμοπόλεις στο Βόρειο Ισραήλ που βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Λίβανο.

Πλήγματα σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη «τρομοκρατικούς» στόχους, αναφερόμενος σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς με έναυσμα την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου, συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν μαχητές, όμως επίσης εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και δυο άμαχοι. Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον δυο άνθρωποι.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει ολοένα εντονότερα ανησυχία πως θα ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, οργάνωση προσκείμενη στο Ιράν, σύμμαχο της Χαμάς, και τον ισραηλινό στρατό.

Το Ισραήλ έχει αρχίσει να απομακρύνει εσπευσμένα τους κατοίκους 28 κοινοτήτων στο βόρειο τμήμα της χώρας εξαιτίας των συγκρούσεων στα σύνορα με τον Λίβανο.