Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις παραδόσεις UAVs στη Ρωσία από το Ιράν

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις παραδόσεις UAVs στη Ρωσία από το Ιράν

Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία για τη φερόμενη προμήθεια τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) από το Ιράν στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χθες. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, σε ανακοίνωση Τύπου του αμερικναικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως τόνισε: «Εκφράσαμε την πολύ σοβαρή ανησυχία μας για το ότι η Ρωσία προμηθεύεται αυτά τα UAVs από το Ιράν. Έχουμε πλέον άφθονες αποδείξεις ότι αυτά τα UAVs χρησιμοποιούνται για να χτυπηθούν ουκρανοί άμαχοι και πολιτικές υποδομές κρίσιμης σημασίας».

Και προσέθεσε, ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν «κυρώσεις και άλλα προσήκοντα εργαλεία εναντίον όλων όσοι ενέχονται σε αυτές τις παραδόσεις».

Πηγή: Reuters.