Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος της Fox και της News Corp

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος της Fox και της News Corp

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τόσο της Fox Corp. όσο και της News Corp., όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη. 

Η αποχώρηση θα γίνει επίσημα τον Νοέμβριο και ο 92χρονος Μέρντοχ θα διοριστεί επίτιμος πρόεδρος της κάθε εταιρείας.

Τη θέση του, θα αναλάβει ο γιος του Λάχλαν Μέρντοχ, ενώ σημειώνεται ότι ο άλλος γιος του Τζέιμς Μέρντοχ είχε αποχωρήσει από τον όμιλο το 2020.

«Οι εταιρείες μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως και εγώ», ανέφερε ο 92χρονος Μέρντοχ σε σημείωμα προς τους εργαζομένους. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια - εγώ σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε αυτά. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, τελικά, την ελευθερία της σκέψης, είναι πιο έντονη από ποτέ».

Ο Μέρντοχ, όπως σχολιάζει το CNBC, αποχωρεί από τα διοικητικά συμβούλια μετά από μια ταραχώδη χρονιά στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, λίγο μετά τη συμφωνία της εταιρείας να καταβάλει διακανονισμό ύψους 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην αγωγή της Dominion Voting Systems για ψευδείς ισχυρισμούς ότι τα μηχανήματα της εταιρείας επηρέασαν τις εκλογές του 2020 μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κίνησή του έρχεται επίσης ένα χρόνο πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Η News Corp. έχει την εφημερίδα The Wall Street Journal, μεταξύ άλλων, ενώ η Fox είναι η μητρική εταιρεία των τηλεοπτικών δικτύων Fox News και Fox Business.

Διαβάστε Περισσότερα