«Όταν λέω να εκτελεστούν κορυφαίοι ηγέτες, εννοώ χωρίς εξαιρέσεις, αυτό περιλαμβάνει και τον ίδιο μου τον πατέρα», αναφέρει ο γιος ηγέτη της Χαμάς.
Γιος ηγέτη της Χαμάς καλεί το Ισραήλ να σκοτώσει τους επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης
New York Post

Γιος ηγέτη της Χαμάς καλεί το Ισραήλ να σκοτώσει τους επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης

«Όταν λέω να εκτελεστούν κορυφαίοι ηγέτες, εννοώ χωρίς εξαιρέσεις, αυτό περιλαμβάνει και τον ίδιο μου τον πατέρα», αναφέρει ο γιος ηγέτη της Χαμάς.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του Χασάν Γιουσέφ, Μόσαμπ, κάλεσε το Ισραήλ να δώσει στη Χαμάς χρονικό περιθώριο να απελευθερώσει όλους τους ομήρους και αν δεν το πράξει η τελευταία να σκοτώσει τους ηγέτες της.

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι… Η Χαμάς πρέπει να έχει ένα χρονοδιάγραμμα - ένα μήνα ή δύο ή έξι μήνες - για να επιστρέψει τους ομήρους και αν δεν επιστρέψει τους ομήρους εντός του χρονοδιαγράμματος, το Ισραήλ πρέπει να εκτελέσει τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς στη φυλακή, ειδικά τους μαζικούς δολοφόνους», είπε σε ένα 10λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ», πρώην Twitter, την περασμένη Τρίτη.

«Όταν λέω να εκτελεστούν κορυφαίοι ηγέτες, εννοώ χωρίς εξαιρέσεις, αυτό περιλαμβάνει και τον ίδιο μου τον πατέρα. Έκανα ένα λάθος, πριν από 10 ή 15 χρόνια, όταν του έσωσα τη ζωή πολλές φορές… Έπρεπε να πεθάνει για τις πράξεις του. Εγώ του έσωσα τη ζωή. Τα πράγματα δεν άλλαξαν, τα πράγματα έγιναν χειρότερα», συνέχισε.

Ο Γιούσεφ είπε ότι έδωσε στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα «την άδεια να εκτελέσει όλους τους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς στη φυλακή» προτού πει ότι το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει να τους ακολουθεί στη Γάζα και το Κατάρ.

«Αν αυτό είναι που θέλει η Χαμάς, την απελευθέρωση αυτών των μαζικών δολοφόνων, τότε κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το κεφάλι του φιδιού», είπε, αναφερόμενος στις ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Pos, η οποία και σημειώνει πως ο 45χρονος, ο οποίος εργάστηκε μυστικά ως κατάσκοπος για το Ισραήλ μεταξύ 1997 και 2007, δήλωσε ότι η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς και η επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων θα «εγγυηθεί» την «ήττα της Χαμάς».

Ο Γιούσεφ δήλωσε ότι διαφωνεί με τον συμβιβασμό του Ισραήλ να απελευθερώσει κρατούμενους σε αντάλλαγμα για τους ομήρους, επειδή οι πρώην κρατούμενοι θα συνέχιζαν να σκοτώνουν «πολλούς περισσότερους αθώους ανθρώπους» και ότι οι εγκληματίες δεν πρέπει να «ανταμείβονται» για τα εγκλήματά τους.

Είπε ότι «κατανοεί» γιατί το Ισραήλ «συμβιβάστηκε», αλλά δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους ομήρους ως «αιχμαλώτους πολέμου» και να «μετατοπίσει την προτεραιότητά της από μια αποστολή διάσωσης ομήρων σε μια επίθεση που θα επικεντρώνεται στην εξάλειψη της Χαμάς».

Ωστόσο, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι προσεκτικό ώστε να μην βλάψει αμάχους, ενώ στοχεύει τη Χαμάς. «Ξέρω ότι το Ισραήλ έχει αποφύγει να στοχοποιεί αμάχους, αλλά σε αυτό το στάδιο, προσπαθούμε ακόμη πιο προσεκτικά και είμαστε πιο ακριβείς στους στόχους μας», σημείωσε.