Νετανιάχου: Μόνο η στρατιωτική πίεση θα επιτρέψει την απελευθέρωση όλων των ομήρων
AP Photo
AP Photo

Νετανιάχου: Μόνο η στρατιωτική πίεση θα επιτρέψει την απελευθέρωση όλων των ομήρων

«Μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης», έως «τη νίκη», θα επιτρέψει την απελευθέρωση όλων των ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων έπειτα από επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα στη διάρκεια της νύκτας.

«Μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης ως την ολοκληρωτική νίκη θα καταλήξει στην απελευθέρωση όλων των ομήρων μας. Δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία να τους φέρουμε πίσω», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

«Χαιρετίζω τους γενναίους πολεμιστές μας για την τολμηρή τους δράση που οδήγησε στην απελευθέρωση» των δύο ομήρων, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση του Νετανιάχου έγινε αφού οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ απελευθέρωσαν δύο ομήρους στη διάρκεια επιχείρησης στη Ράφα, μια πόλη στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι λόγω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ισραήλ: Απελευθερώσαμε δύο ομήρους που κρατούνταν στη Ράφα

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ.

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η δομή υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ χαιρέτισε την «εντυπωσιακή επιχείρηση απελευθέρωσης»  σε δήλωσή του στο Χ, αναφέροντας ότι παρακολούθησε την επιχείρηση στο Κέντρο Επιχειρήσεων μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και ανώτερους διοικητές.

Πρόσθεσε ότι και οι δύο όμηροι είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Γιτζάκ.

 

Διαβάστε Περισσότερα