Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης
(AP Photo/Markus Schreiber)
(AP Photo/Markus Schreiber)

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης

Σε ένα κρεσέντο οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε σε διάγγελμά του μετά το υπουργικό συμβούλιο πως «στην καρδιά των Τούρκων η Γάζα δεν έχει διαφορά από το Καραμπάχ, όπως η Θεσσαλονίκη από τη Μοσούλη».

«Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την εισβολή του φανατισμού, της λεγόμενης Γης της επαγγελίας, από το να φτάσει αύριο στα δικά μας εδάφη.

Γι' αυτό λέμε: "Κάθε γεγονός που συμβαίνει γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα.

Το Καραμπάχ έχει την ίδια θέση στις καρδιές μας με τη Γάζα. Ακριβώς όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλεπίου, Τρίπολης και Βαλχ (σ.σ. τα αρχαία Βάκτρα), Θεσσαλονίκης και Μοσούλης, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο», επισήμανε ο Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για την οικοδόμηση του τουρκικού αιώνα, αφήνοντας τις ανίκανες φιλοδοξίες μόνες τους στον βάλτο της άγνοιας, της μνησικακίας, του μίσους και των στείρων υπολογισμών τους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του.

«Διατηρούμε τη βούλησή μας για μια δίκαιη και μόνιμη λύση»

Αναφορικά με την Κύπρο ο Ερντογάν είπε ότι ο Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών έσπασε την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων επειδή τους δέχτηκε στους κόλπους του και επιτέθηκε κατά της ΕΕ επειδή, όπως είπε, δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

«Μετά την Ουγγαρία, πέρυσι η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" έγινε μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού με το συνταγματικό της όνομα, σπάζοντας την απομόνωση που επιβλήθηκε στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας και αποδεικνύοντας την υποστήριξη του τουρκικού κόσμου προς τον κυπριακό λαό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ανέφερε επίσης ότι «με τα βήματα που κάνουμε σε κάθε τομέα, από την ενέργεια μέχρι την ασφάλεια, από την άμυνα μέχρι τις επενδύσεις σε υποδομές, ενισχύουμε τους εμπορικούς και ανθρώπινους δεσμούς μεταξύ της μητέρας πατρίδας και της μικρής πατρίδας […] Πρώτα ο Θεός, θα πετύχουμε πολύ περισσότερα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του κατά των Βρυξελλών, υποστηρίζοντας ότι «ο χρόνος θα αποδείξει πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους ενεργώντας αντίθετα από τις υποσχέσεις της».

Καταλήγοντας, είπε πως «παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί, διατηρούμε τη βούλησή μας για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς αυτό περνά μέσα από την αναγνώριση της ισότιμης κυριαρχίας των Τουρκοκυπρίων».

Διαβάστε Περισσότερα