Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει την προθεσμία των 50 ημερών που έδωσε στη Ρωσία σε σχέση με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, λέγοντας ότι έχει απογοητευθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Έχω απογοητευθεί με τον πρόεδρο Πούτιν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στο πλευρό του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ ενόψει της συνάντησης τους. «Θα μειώσω αυτές τις 50 μέρες που του έδωσα, σε λιγότερες μέρες» .
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε νέα προθεσμία ενώ είπε ότι έχει μιλήσει πολύ με τον Πούτιν, προσθέτοντας: «Έχουμε κάνει συζητήσεις».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι έδωσε στον Πούτιν 50 ημέρες για να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία προτού αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνέπειες.
«Θα επιβάλουμε πολύ αυστηρούς δασμούς αν δεν έχουμε συμφωνία σε 50 ημέρες», είχε πει ο Τραμπ. «Δασμοί περίπου 100%, θα τους λέγατε δευτερογενείς δασμούς. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό».