Μπιλ Γκέιτς: Μη δώσετε 1.000 δολάρια για ταξίδι στον Άρη, προτιμήστε να πάρετε εμβόλια
AP/Evan Vucci
AP/Evan Vucci

Μπιλ Γκέιτς: Μη δώσετε 1.000 δολάρια για ταξίδι στον Άρη, προτιμήστε να πάρετε εμβόλια

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι θα προτιμούσε να πληρώσει για εμβόλια παρά για ταξίδια στον Άρη, τα οποία δεν θεωρεί καλή χρήση των χρημάτων.

«Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ακριβό να πάει κανείς στον Άρη. Μπορείτε να αγοράσετε εμβόλια κατά της ιλαράς και να σώσετε ζωές με 1.000 δολάρια», δήλωσε στο BBC.

Ο Ίλον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να αποικίσει τον Άρη, ενώ ο Τζεφ Μπέζος έχει επίσης συμμετάσχει στην «κούρσα» για το διάστημα.

Η SpaceX του Μασκ έχει θέσει ως απώτερο στόχο να στείλει επανδρωμένες πτήσεις στον Άρη και τελικά να αποικίσει τον Κόκκινο Πλανήτη.

Ο Μπέζος είναι επικεφαλής της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin και έκανε ένα σύντομο ταξίδι στο διάστημα το 2021, ενώ ο Βρετανός μεγιστάνας σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει επίσης φτάσει στα όρια του διαστήματος με το πυραυλοκίνητο αεροπλάνο Virgin Galactic.

Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα.

«Θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε ιατρικά και επιστημονικά ζητήματα. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, αλλά θα βοηθήσει και στο να διαβάζουμε και να γράφουμε. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος εκεί απ' ό,τι στη ρομποτική πλευρά. Και τα δύο θα μας δώσουν πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα», σχολίασε.