Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
AP Photo/Evan Vucci, File
AP Photo/Evan Vucci, File

Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες - μέσω ρίψης από αέρος τροφίμων και προμηθειών - και διαμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει περισσότερη βοήθεια στον θύλακα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, είπε ότι η ροή βοήθειας προς τη Γάζα δεν είναι αρκετή και ότι θέλει εκατοντάδες περισσότερα φορτηγά με βοήθεια να εισέλθουν στον θύλακα.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ρίψη από αέρος θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και της Γαλλίας, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τέτοιες παραδόσεις βοήθειας στη Γάζα.

Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο Reuters ότι οι ρίψεις από αέρος θα έχουν μόνο περιορισμένο αντίκτυπο στην τραγική ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.

Ένα άλλο ζήτημα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ήταν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι η βοήθεια απλώς δεν θα κατέληγε στα χέρια της Χαμάς, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν στρατεύματα στο έδαφος.

«Είμαστε ενήμεροι για την ανθρωπιστική παράδοση από αέρος», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στην Ουάσιγκτον.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ.