Μενέντεζ: Δήλωσε «αθώος» στις κατηγορίες πως είναι πράκτορας της Αιγύπτου

Μενέντεζ: Δήλωσε «αθώος» στις κατηγορίες πως είναι πράκτορας της Αιγύπτου

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ δήλωσε αθώος τη Δευτέρα στις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για «συνωμοσία» ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης».

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν στις 12 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό βουλευτή από το Νιου Τζέρσεϊ -μέχρι πρόσφατα πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας- πως λάμβανε μέτρα από το 2018 έως το 2022 για λογαριασμό αξιωματούχων του αιγυπτιακού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Μενέντεζ υπέβαλε την ομολογία ενώπιον του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Σίντνεϊ Στάιν στο Μανχάταν.

Σε δήλωσή του στις 12 Οκτωβρίου, ο Μενέντεζ είχε δηλώσει ότι «η συσσώρευση νέων κατηγοριών επί νέων κατηγοριών δεν καθιστά τους ισχυρισμούς αληθινούς»

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Ναντίν Μενέντεζ είχαν κατηγορηθεί προηγουμένως ότι δέχθηκαν μετρητά και ράβδους χρυσού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ με αντάλλαγμα τη χρήση της επιρροής του προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου και την παρεμπόδιση των ερευνών των διωκτικών αρχών για τους επιχειρηματίες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι στις 27 Σεπτεμβρίου δήλωσαν αθώοι στις κατηγορίες αυτές. Η Ναντίν Μενέντεζ και ένας από τους επιχειρηματίες, ο Γουέιλ Χάνα, δήλωσαν αθώοι στην κατηγορία του ξένου πράκτορα στις 18 Οκτωβρίου.