Νετανιάχου: Καλούμε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας
AP
AP
Τρομοκρατική επίθεση

Νετανιάχου: Καλούμε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Σε σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, μετά τα σημερινά γεγονότα στο νότιο Ισραήλ, καλεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ και Μπένο Γκαντζ. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα το Σάββατο κι ο Γιαΐρ Λαπίντ πρότεινε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

«Δε θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε», είπε ο Λαπίντ, πρώην πρωθυπουργός, με ανάρτηση στο Χ. «Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δε θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», υπογραμμίζοντας επίσης τον κίνδυνο ενός πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα.

Πρόσφερε στον Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό επαγγελματιών «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Λάπιντ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.

Ο Νετανιάχου, ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λικούντ, είναι από τον περασμένο Δεκέμβριο επικεφαλής της πιο δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.