Κυβερνήτης Μινεσότα: «Πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία» Δημοκρατικής γερουσιάστριας και του συζύγου της (vid)

Κυβερνήτης Μινεσότα: «Πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία» Δημοκρατικής γερουσιάστριας και του συζύγου της (vid)

Ένας ένοπλος, παριστάνοντας τον αστυνομικό, δολοφόνησε το Σάββατο μια υψηλόβαθμη Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτή της Πολιτείας της Μινεσότα και τον σύζυγό της σε μια προφανώς «πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία» και τραυμάτισε έναν δεύτερο αιρετό αξιωματούχο και τη σύζυγό του, δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Ουόλτς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή πεζός αφού πυροβόλησε κατά αστυνομικών, εγκαταλείποντας ένα όχημα στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα «μανιφέστο» που απαριθμούσε άλλους βουλευτές και αξιωματούχους, δήλωσαν αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την «φρικτή επίθεση ενόπλου που έλαβε χώρα στη Μινεσότα, η οποία φαίνεται να είναι μια στοχευμένη επίθεση εναντίον πολιτειακών βουλευτών».

«Τέτοιους είδους φρικτή βία δεν θα γίνει ανεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό της Μινεσότα, ένα πραγματικά υπέροχο μέρος!», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

Νεκροί είναι η Δημοκρατική βουλευτής της πολιτείας, η Μελίσα Χόρτμαν, πρώην πρόεδρος της πολιτειακής Βουλής, και ο σύζυγός της, Μαρκ, τόνισαν ο Γουόλτς και αξιωματικοί δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Η υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ Παμ Μπόντι καταδίκασε έντονα τη δολοφονία της Δημοκρατικής γερουσιαστή Μελίσα Χόρτμαν στη Μινεσότα, προσθέτοντας ότι το FBI, βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης. «Αυτή η φρικτή πολιτική βία δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε σε ανάρτηση στο X.

Ο Ουόλτς είπε ότι ο ένοπλος πήγε στην κατοικία των Χόρτμαν αφού πυροβόλησε πολλές φορές τον πολιτειακό γερουσιαστή Τζον Χόφμαν και τη σύζυγό του, από το Τσάμπλιν.

Ο Χόφμαν και η σύζυγος υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, τόνισε ο κυβερνήτης, δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι θα επιβιώσουν «από αυτή την απόπειρα δολοφονίας».

«Αυτή ήταν μια πράξη στοχευμένης πολιτικής βίας», είπε. «Ο ειρηνικός διάλογος είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Δεν λύνουμε τις διαφορές μας με βία ή με την απειλή όπλου», ανέφερε .

Η Έιμι Κλόμπουτσαρ, μία από τις Αμερικανίδες γερουσιαστές της Μινεσότα, επιβεβαίωσε την ταυτότητα των θυμάτων της «σοκαριστικής πράξης βίας» σε μια ανάρτηση στο X, λέγοντας ότι οι προσευχές της «είναι μαζί με τις οικογένειες Χόρτμαν και Χόφμαν».

Οι αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι ο ένοπλος ήταν ντυμένος αστυνομικός και δραπέτευσε αφού αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς που πήγαν στο σπίτι των Χόρτμαν.

 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την «φρικτή επίθεση ενόπλου που έλαβε χώρα στη Μινεσότα, η οποία φαίνεται να είναι μια στοχευμένη επίθεση εναντίον πολιτειακών βουλευτών». «Τέτοιους είδους φρικτή βία δεν θα γίνει ανεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό της Μινεσότα, ένα πραγματικά υπέροχο μέρος!», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

Η υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ Παμ Μπόντι καταδίκασε έντονα τη δολοφονία της Δημοκρατικής γερουσιαστή Μελίσα Χόρτμαν στη Μινεσότα, προσθέτοντας ότι το FBI, βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης. «Αυτή η φρικτή πολιτική βία δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε σε ανάρτηση στο X. Ο Ουόλτς είπε ότι ο ένοπλος πήγε στην κατοικία των Χόρτμαν αφού πυροβόλησε πολλές φορές τον πολιτειακό γερουσιαστή Τζον Χόφμαν και τη σύζυγό του, από το Τσάμπλιν.

Ο Χόφμαν και η σύζυγος υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, τόνισε ο κυβερνήτης, δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι θα επιβιώσουν «από αυτή την απόπειρα δολοφονίας». «Αυτή ήταν μια πράξη στοχευμένης πολιτικής βίας», είπε. «Ο ειρηνικός διάλογος είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Δεν λύνουμε τις διαφορές μας με βία ή με την απειλή όπλου», ανέφερε . Η Έιμι Κλόμπουτσαρ, μία από τις Αμερικανίδες γερουσιαστές της Μινεσότα, επιβεβαίωσε την ταυτότητα των θυμάτων της «σοκαριστικής πράξης βίας» σε μια ανάρτηση στο X, λέγοντας ότι οι προσευχές της «είναι μαζί με τις οικογένειες Χόρτμαν και Χόφμαν». Οι αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι ο ένοπλος ήταν ντυμένος αστυνομικός και δραπέτευσε αφού αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς που πήγαν στο σπίτι των Χόρτμαν.