Ιταλία: Ειδικές δυνάμεις απομακρύνουν μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη σε τουρκικό πλοίο
From Marintraffic.com
From Marintraffic.com

Ιταλία: Ειδικές δυνάμεις απομακρύνουν μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη σε τουρκικό πλοίο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η επιχείρηση των ιταλικών ειδικών δυνάμεων στο τουρκικό εμπορικό πλοίο Galata Seaways, στο οποίο νωρίτερα σήμερα προσπάθησαν να κάνουν πειρατεία δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες.

Το πλοίο βρίσκεται στα ανοικτά της Νάπολης και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι παράτυποι μετανάστες κρύφτηκαν μέσα στο πλοίο πριν αναχωρήσει από την Τουρκία.

Τα 22 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να ειδοποιήσουν το κέντρο επιχειρήσεων της 'Αγκυρας, οι οποίες ζήτησαν την βοήθεια των ιταλικών ειδικών δυνάμεων.

Οι άνδρες του Τάγματος Σαν Μάρκο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού κατέβηκαν στο πλοίο από ελικόπτερο και κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα είκοσι δυο μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επιχείρηση, πέντε ώρες μετά την έναρξή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί διότι οι μετανάστες έχουν κλειστεί στο αμπάρι.

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε πριν από λίγο ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού, της οικονομικής αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν πειρατεία σε τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο βρίσκεται στ' ανοικτά της Νάπολης.

Πιο συγκεκριμένα, δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες φέρεται να προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του τουρκικού εμπορικού πλοίου Galata Seaways.

Αρχικά το πλοίο κατευθυνόταν στη Γαλλία, αλλά τώρα βρίσκεται κοντά στην ιταλική πόλη Σορέντο.