Ισπανία: Ένα άλογο άμαξας νεκρό από καταπόνηση λόγω καύσωνα
AP
AP

Ισπανία: Ένα άλογο άμαξας νεκρό από καταπόνηση λόγω καύσωνα

Ένα άλογο πέθανε και ένα δεύτερο κατέρρευσε ενώ τραβούσαν άμαξα στη Σεβίλλη κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα ρεκόρ στη νότια ισπανική πόλη, όπως έδειξε βίντεο, προκαλώντας έρευνα για κακοποίηση ζώων.

Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να επαναφέρουν  το ζώο που πέθανε με νερό αφού εξέπνευσε την Τετάρτη δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, έδειξε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram από μέλος της ομάδας προστασίας πτηνών Rescate de Aves.

Ο ιδιοκτήτης της άμαξας με τα δύο άλογα, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί, ερευνάται για πιθανή κακοποίηση ζώου, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Σεβίλλης σε ανακοίνωσή τους στο Instagram.

«Οι οδηγοί έπιασαν ένα άλλο άλογο και συνέχισαν τη βόλτα μπροστά στην αστυνομία, η οποία, αν και υπήρξε καταγγελία, δεν έκανε καμία κίνηση για να τους κατασχέσει την άδεια», δήλωσε ο συντονιστής της Rescate de Aves Κάρλος Μορένο, ο συνάδελφος του οποίου τράβηξε το βίντεο.

Το δεύτερο άλογο που έσερνε την άμαξα είχε επίσης δείξει σημάδια αφυδάτωσης, αλλά αναγκάστηκε να συνεχίσει να εργάζεται, πρόσθεσε.

Ο συνάδελφός του είπε ότι η άμαξα φαίνεται να μετέφερε επισκέπτες που συμμετείχαν στην ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης, η οποία πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο και πέρυσι υπολογίζεται ότι προσέλκυσε 500.000 άτομα.

Οι θερμοκρασίες στη Σεβίλλη - μέρος της θερμότερης περιοχής της Ισπανίας - αναμενόταν να φτάσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου  την Πέμπτη και η πόλη έχει φέρει επιπλέον υγειονομικό προσωπικό για να αντιμετωπίσει τη θερμική εξάντληση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οι τουριστικές άμαξες είναι συνηθισμένο θέαμα στην πόλη, όπου οι αρχές έχουν εκδώσει περισσότερες από 1.000 άδειες για τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της φετινής εμποροπανήγυρης.

Η νεκροψία από κτηνίατρο έδειξε ότι η φοράδα έπασχε από ασθένεια που μεταδίδεται με το αίμα και μεταδίδεται από τσιμπούρια, η οποία επιδεινώθηκε από την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στο ξεχωριστό περιστατικό της Τρίτης, ένα άλλο άλογο κατέρρευσε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter την Πέμπτη από το PACMA, ένα πολιτικό κόμμα που κάνει εκστρατεία για τα δικαιώματα των ζώων. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα ανεξάρτητα το υλικό.

Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας AEMET δήλωσε ότι αυτός θα είναι πιθανότατα ο θερμότερος Απρίλιος στην Ιβηρική Χερσόνησο από την έναρξη των καταγραφών, με θερμοκρασίες που σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να φθάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναμένει ότι ο ζεστός καιρός αυτής της εβδομάδας θα κορυφωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.