ΗΠΑ: Πρόσκληση Μπάιντεν στην Τζόρτζια Μελόνι να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Πρόσκληση Μπάιντεν στην Τζόρτζια Μελόνι να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

Πρόσκληση στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο εντός του Ιουλίου, απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η αμερικανική προεδρία, αναφέροντας πως συζήτησαν κυρίως τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσκάλεσε την πρωθυπουργό Μελόνι να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο τον Ιούλιο», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, που δεν διευκρινίζει αν η επικεφαλής της κυβέρνησης στη Ρώμη αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος συνομίλησε με την ακροδεξιά πρωθυπουργό «στο πλαίσιο του στενού συντονισμού με συμμάχους και εταίρους κλειδιά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία» και οι δυο τους «επαναβεβαίωσαν την αταλάντευτη υποστήριξή τους στην Ουκρανία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μπάιντεν και Μελόνι στη συνδιάλεξή τους «συντονίστηκαν ως προς την προετοιμασία» της προσεχούς συνόδου του NATO, την 11η και τη 12η Ιουλίου, στην οποία αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθεί απόφαση σχετικά με το εάν ο Νορβηγός Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραμείνει επικεφαλής της συμμαχίας ή όχι.