ΗΠΑ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του κινεζικού μπαλονιού

ΗΠΑ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του κινεζικού μπαλονιού

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες που δείχνουν τα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού να ανασύρονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι εικόνες είναι η πρώτη κοντινή ματιά στο αντικείμενο που αξιωματούχοι του Πενταγώνου περιέγραψαν ως «μπαλόνι επιτήρησης μεγάλου υψομέτρου» που ανακαλύφθηκε να ταξιδεύει πάνω από ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την independent.

Το αερόστατο καταρρίφθηκε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό την Κυριακή στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Οι νέες φωτογραφίες χρονολογούνται στις 5 Φεβρουαρίου, την επομένη της κατάρριψης του μπαλονιού από ένα F-22 Raptor.

Η ανακάλυψη του μπαλονιού την περασμένη Τετάρτη οδήγησε στην ακύρωση της επίσκεψης υψηλών αξιωματούχων στην Κίνα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι το αερόπλοιο χρησιμοποιούνταν για «ερευνητικούς, κυρίως μετεωρολογικούς σκοπούς» και είχε «περιορισμένες δυνατότητες διεύθυνσης».

Διαβάστε ακόμα:

Κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι: Κόντρα Πεκίνου - Ουάσινγκτον για τα απομεινάρια του