Η Ρωσία απέρριψε σήμερα την πρόταση της Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός την περίοδο του Πάσχα ως «ένα ακόμη κόλπο δημοσίων σχέσεων» του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στόχος του Ζελέσνκι είναι να «αναπληρώσει τις απώλειες, να ανασυνταχθεί και να προετοιμάσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για συνέχιση του πολέμου».
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ζελέσνκι δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς μεσολαβητές να διαβιβάσουν στην Ρωσία την πρόταση του Κιέβου για κατάπαυση του πυρός εναντίον των ενεργειακών υποδομών, αφότου το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν είχε λεπτομερείς προτάσεις.
«Εάν μας επιτεθούν, θα απαντήσουμε. Εάν συμφωνήσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών μας, θα ανταποδώσουμε» δήλωσε ο ίδιος.
When the whole world learned about Bucha. About Ukrainians butchered in the streets of Bucha by Russian occupiers. About our people tortured in basements. About those shot on the roads. About adults and children whose bodies were found in graves in Bucha. Everyone saw the horror… pic.twitter.com/6zv95ylSMf
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 31, 2026
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία για συνομιλίες με αρκετές χώρες χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
