Οι δασικές πυρκαγιές και οι καύσωνες που πλήττουν μεγάλες εκτάσεις του πλανήτη δείχνουν ότι η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με «ομαδική αυτοκτονία», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.
«Το ήμισυ της ανθρωπότητας βρίσκεται στη ζώνη κινδύνου, από πλημμύρες, ξηρασία, ακραίες καταιγίδες και δασικές πυρκαγιές. Κανένα έθνος δεν είναι προστατευμένο. Ωστόσο, συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε τον εθισμό μας στα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες μπροστά σε υπουργούς από 40 χώρες που συναντήθηκαν για να συζητήσουν την κλιματική αλλαγή σήμερα.
«Έχουμε μια επιλογή. Συλλογική δράση ή συλλογική αυτοκτονία. Είναι στα χέρια μας», πρόσθεσε.
Στη διήμερη συνάντηση των Υπουργών στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Petersberg Climate Dialogue θα συζητηθούν οι ακρότητες του καιρού καθώς και οι αυξανόμενες τιμές στα ορυκτά καύσιμα και τα τρόφιμα αλλά και τον υπόλοιπο αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης.
