Επιστολές για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον από δύο βουλευτές των Συντηρητικών

Επιστολές για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον από δύο βουλευτές των Συντηρητικών

Ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Κρις Σκίντμορ υπέβαλε επιστολή δυσπιστίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, καθώς ο Βρετανός ηγέτης αντιμετωπίζει εντεινόμενες εκκλήσεις να παραιτηθεί.

Ο Σκίντμορ ζήτησε αλλαγές στους κανονισμούς του Συντηρητικού Κόμματος προκειμένου να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για τον πρωθυπουργό: «Είναι ζωτικής σημασίας επομένως  η Επιτροπή 1922 να επανεξετάσει επειγόντως τους κανόνες που εμποδίζουν τη διεξαγωγή νέας ψήφου δυσπιστίας».

«Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αλλάξει. Γι' αυτό είναι ώρα να αλλάξουμε πρωθυπουργό»

 

Επιστολή στην Επιτροπή 1922 υπέβαλε και ο βουλευτής Τομ Χαντ. 

"Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", σημείωσε παράλληλα ο Τομ Χαντ, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Τζόνσον τις καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά κατά του πρώην αναπληρωτή υπευθύνου για την κομματική πειθαρχία Κρίστοφερ Πίντσερ, και ανακοίνωσε την υποβολή και από τον ίδιο επιστολής στην αρμόδια επιτροπή για πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού.