Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ προκαλούν την κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών

Β. Κορέα: Οι ΗΠΑ προκαλούν την κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών

Οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για την κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ελέγχου των εξοπλισμών, υποστήριξε η Β. Κορέα, προσθέτοντας πως τα πυρηνικά όπλα της Πιονγκγιάνγκ είναι μια δίκαιη απάντηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. 

«Η κορεατική χερσόνησος μετατρέπεται στη μεγαλύτερη πυριτιδαποθήκη στον κόσμο και πεδίο πολεμικής εξάσκησης λόγω ενός προγράμματος στρατιωτικής επέκτασης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και των οπαδών τους», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι πρόσφατες κινήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας έδειξαν πως η στρατιωτική συσσώρευση των ΗΠΑ και των οπαδών τους περνάει την επικίνδυνη γραμμή και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πιονγκγιάνγκ.

Τα σχόλια ακολουθούν τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας ότι σχεδιάζουν να διεξαγάγουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια από τις 13 έως τις 23 Μαρτίου προκειμένου να ενισχύσουν την κοινή αμυντική θέση τους, περιλαμβανομένης της εστίασης σε αυτό που αποκαλούν επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι αυτού του είδους τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια αποδεικνύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους είναι εχθρικές και αποφασισμένες για αλλαγή καθεστώτος στον Βορρά.