Αζερμπαϊτζάν: Η εκστρατεία του Ιράν εναντίον μας, πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία
AP
AP

Αζερμπαϊτζάν: Η εκστρατεία του Ιράν εναντίον μας, πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι η «αντι-αζερμπαϊτζάνικη εκστρατεία» του Ιράν συνέβαλε στην επίθεση ενόπλου στην πρεσβεία του στην Τεχεράνη σήμερα Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκε αξιωματούχος ασφαλείας και τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι.

Στην ανακοίνωση, η οποία είναι γραμμένη σε έντονο ύφος, το υπουργείο του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε επίσης το Ιράν ότι αγνοεί εδώ και καιρό τις εκκλήσεις του Μπακού που ζητά ενίσχυση της ασφάλειας στην πρεσβεία του στην Τεχεράνη.

«Δυστυχώς, η τελευταία αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια καταδεικνύει τις σοβαρές συνέπειες της αποτυχίας να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στις συνεχείς εκκλήσεις μας για το θέμα αυτό», όπως αναφέρεται.

Νωρίτερα, και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια», ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας και την τιμωρία των ενόχων.

Επίθεση με Καλάσνικοφ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον φυλακίου φρουράς έξω από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

«Ο επιτιθέμενος εισέβαλε στο φυλάκιο και σκότωσε τον επικεφαλής της ασφάλειας με επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Εκκενώθηκε η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν - Τρομοκρατία «βλέπει» ο Αλίεφ

Ένας νεκρός από πυρά στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν